Blog van Juf Elke 5

Wat was er nu eerst: de kip of het ei?...

Deze week was het de beurt aan onze klas om de kippen op school te verzorgen. Dat vonden we allemaal reuzefijn!!! We gaven ze dagelijks vers water en lekker kippenvoer (en soms zelfs dikke knuffels ;-) ). We gingen ook elke dag op zoek naar eitjes en hadden maar liefst 18 stuks op het einde van de week! Uit de vele receptjes die iedereen bij had, kozen we voor 'gevulde eieren'. Die waren heerlijk! Klik hier maar eens om onze foto's te bewonderen...

Klas: 

Presentaties W.O. tijd

Gedurende enkele weken werkten de kinderen van het vijfde leerjaar aan een presentatie over een bepaalde periode uit de geschiedenis. Er waren 5 groepen: de zwervers in de prehistorie, de eerste nederzettingen, Egypte in de oudheid, de Grieken in de oudheid en het Romeinse Rijk in de oudheid. Ze gaven elkaar daarna 'les' over hun periode a.h.v. een zelfgemaakte dia-voorstelling. Van elke periode werd er ook een maquette gebouwd. De resultaten zijn verbluffend! Ook nieuwsgierig? Klik dan hier voor de foto's...

Groetjes, juf Elke

Klas: 

Aaaaaargh!!! Halloween in 5A

Een dag vol griezels, horror Surprised en... leuke activiteiten!!! De vijfdeklassers ontcijferden met succes een magisch recept voor cupcakes en bakten de allerlekkerste exemplaren. Ze versierden ze op magische wijze en waren terecht apetrots op hun creaties Laughing.

Neem gerust hier een kijkje en geniet mee van al dat moois en lekkers!

Een grie-zellige vakantie gewenst!

Halloween-groetjes,

juf Elke

Klas: 

Herfstwandeling 5de leerjaar

Op vrijdag 23 september 2016 gingen onze vijfdeklassers naar het Vrijbroekpark om er een herfstwandeling te maken. Ze leerden er superveel bij over uilen en konden zelfs genieten van een heuse demonstratie met echte uilen. Benieuwd naar de foto's? Klik daar maar snel hier!

 

Herfstgroetjes!

Klas: 

Experimenteren = leren = amuseren

Op het einde van het schooljaar hebben de vijfdeklassers nog heel wat bijgeleerd over vliegen en zweven, over planten, over vulkanen én over elektriciteit. Ze formuleerden hypotheses, voerden de experimenten in groep uit en verwoordden hun vaststellingen! Benieuwd? Kijk hier maar voor de spectaculaire foto's Smile

Klas: 

Schoolreis 5de en 6de leerjaar: Weyneshof

Na onze zware eindtoetsen, was het tijd om het avontuurlijk beest in ons los te laten… Met veel durf en moed, trokken we op vrijdag 24 juni naar het Weyneshof te Rijmenam voor een spannende dag in de bossen.

In de voormiddag hield niemand het droog tijdens het touwenparcours boven de sloot en in de namiddag klommen we hoog in de bomen om op spectaculaire wijze via death-rides veilig op de begane grond te landen. Wat een fantastische dag!

Klik hier voor de foto’s!

Groetjes, de 5de en 6de klassers

Klas: 

Plannen speelplaats 2

Op maandag 20 juni kregen de kinderen van het vijfde leerjaar een uitdagende opdracht... Met een (nep-)budget van €2500 mochten ze een offerte opstellen om speelplaats 2 te vernieuwen. Eerst moesten ze de speelplaats opmeten om er een plattegrond van te maken. Vervolgens zochten ze allerlei spullen voor de speelplaats op, rekening houdend met de weersbestendigheid, de veiligheid, de afmetingen en de prijs. Ze typten een offerte uit en maakten dan ook nog eens een maquette op schaal 1:100. Op woensdag 22 juni presenteerden ze hun project aan meester Luc (en nu hopen ze stiekem dat er sommige ideetjes ook echt zullen uitgevoerd worden Smile).

Alle foto's vind je hier!

 

Dikke einde-schooljaar-zoen,

juf Elke

Klas: 

Een flipperkast voor Vaderdag!

Zondag 12 juni hebben we onze papa's weer in de bloemetjes gezet voor vaderdag! In het vijfde leerjaar gaven we dit jaar geen bloemen, maar een zelfgemaakte flipperkast! De kinderen maakten eerst een ontwerp, timmerden er vervolgens lustig op los en werkten het geheel af met elastiekjes... De resultaten waren geweldig! Kijk hier maar voor de foto's :-)

Klas: 

5AAAAA in pyjamaaaaa!

Op vrijdag 4 maart 2016 nam onze school deel aan de 'Nationale Pyjamadag' van Bednet. Daarmee wilden we het initiatief van Bednet steunen en langdurig zieke kinderen een hart onder de riem steken.

De foto's van 5A vind je hier!

Klas: 

Carnaval in 5A!

Joe-pieeeee!

Op 5 februari mochten we nog gekker doen dan anders, want we vierden weer carnaval!

Zin om onze dolle foto's te bekijken? Klik dan hier Tongue Out...

Prettige vakantie!

juf Elke

Klas: 

Uitvindersbeurs in 5A

Op dinsdag 26 januari 2016 gingen de genieën van 5A aan de slag om zelf een uitvinding te bedenken én er een prototype van te maken. Ze lieten hun brein hard werken en kwamen tot fantastische uitvindingen:

-een 'balpot':een combinatie van een balpen en een potlood, zodat je tijdens meetkunde niet hoeft te zoeken in je pennenbakje

-een 'tandenpoetssysteem': een handig systeem om je badkamerspullen te organiseren

-een 'robotarm': een rugzak met bestuurbare grijparmen

-een 'GPK': een ketting waarin een mini-gps zit (handig wanneer je als kind verdwaald bent)

-de NRX 2.0: een robot die je op je wenken bedient (mét afstandsbediening)

-een 'haarbak': een opvangsysteem rond je hoofd zodat je haar bij een knipbeurt niet op de grond valt

Elk groepje stelde hun uitvinding voor op de uitvindersbeurs in de klas en nadien reikten we 'pluimen' uit voor de grappigste uitvinding, de nuttigste enz.

Wil je zelf ook eens kijken naar al deze nieuwigheden? Klik dan hier voor de foto's!

Groetjes, juf Elke!

Klas: 

Presentaties W.O. Tijd (5A)

Ook dit jaar hebben de vijfdeklassers hard gewerkt aan de presentaties voor W.O. tijd...

Elk groepje maakte een leerrijke presentatie op de computer en een prachtige maquette van een periode uit de geschiedenis.

Zo leerden ze van elkaar over: de zwervende mens in de prehistorie, de eerste landbouwers en veetelers, het Egyptische rijk, de Grieken in de oudheid en de Romeinen in de oudheid.

Wil je ook zien hoe knap die maquettes zijn geworden? Klik dan hier voor de foto's!

 

Groetjes,

juf Elke 5 Smile

Klas: 

De vierkante meter

Toen we over de oppervlaktematen leerden, maakten we kennis met de vierkante centimeter, de vierkante decimeter en... jawel, de vierkante meter. We tekenden er zo eentje op de speelplaats en vroegen ons af hoeveel kinderen er in zouden passen. Wel, we weten het nu: 14 kinderen! Geloof je het niet? Kijk dan hier maar!

Groetjes,

juf Elke 5

Klas: 

Halloween 5de leerjaar

Halloween...

Het feest waar we ieder jaar naar uitkijken!

De engerds van het vijfde ontcijferden een magisch recept en maakten zo heerlijke cupcakes. Ze versierden ze prachtig en smulden er lekker van :-)

Wil je ze ook eens zien? Klik dan hier voor de foto's...

Grie-zellige groetjes en prettige vakantie!!!

Klas: 

Kinderraad 2015-2016

Op dinsdag 13 oktober was het weer zo ver: de verkiezingen van Victors Kinderraad! In elke klas stelden kinderen zich kandidaat om in de Kinderraad te zetelen. Na een democratische stemming werden deze kinderen verkozen:

3A:    Farah El Nassire           en                         Francesco Zimmermann

(Miena Vandenberghen)

3B:    Yasmina Hmiddouche      en                         Ayoub Isarti       

(Gagik Bojikyan)

4A:    Dikra El Nassire           en                         Selasi Aquetteh

(Romaissa Zouggaghi)

4B:    Gitte Bastiaens              en               Ramy Di Giovanni

(Omema Ather)

 

5A:    Ayoub Abarkan               en                         Soufiane Berrag

 

5B:    Anissa Nassiri            en    Talha Mallik Muhammad         

(Ayoub Akoudad)

6de:    Zakeel Khan                    en                         Lina Bardai

 

De zesdeklassers voerden ook campagne om burgemeester te worden (zie foto's).

Ze deden het allemaal erg goed! Na een spannende telling werd Zainab Moustaine verkozen tot nieuwe Kinderraad-burgemeester! Proficiat!

 

Op donderdag 15 oktober vond de eerste Kinderraadvergadering plaats en werd er geklonken op een goede samenwerking (zie foto's).

 

Groetjes!

 

Herfstwandeling 5de leerjaar

Op vrijdag 2 oktober trokken onze vijfdeklassers naar het Vrijbroekpark om er een herfstwandeling te maken. Met een zalig herfstzonnetje op de schouders, zochten ze naar allerlei dierensporen en leerden ze zich te oriënteren met kompas en kaart... Dankzij Sonja en Dirk (de gidsen) werd het een zeer boeiende en leuke voormiddag! Voor de foto's kan je hier klikken!

Groetjes uit 5A en 5B!

Klas: 

experimenteren = leren!

Na de zware toetsenperiode was het tijd om eens wat te experimenteren... De vijfdeklassers voerden allerlei proefjes uit met planten: we lieten bonen weken om ze weldra te laten kiemen, we zetten bloemen in kleurstofwater, we bestudeerden het 'honingmerk' bij bloemen, testten de bladgroenverrichting (fotosynthese) door bladeren af te dekken en maakten een echte 'citroenbatterij'. Daarmee wekten we 1.5 volt op, net genoeg om een LED-lampje te laten brandenLaughing.

We hebben ook zelfgemaakte vulkanen laten uitbarsten... Heel spectaculair!

Tot slot waren onze elektriciteitsdozen aan de beurt. Na een korte les over elektriciteit, over stroomkringen met stroombron, verbruiker en geleiders en over veiligheid, gingen we aan de slag... Lampjes gingen branden, sirenes loeiden, muziekjes weerklonken en ventilators draaiden in het rond... Missie geslaagd! Kan je je oren niet geloven? Klik dan hier voor de foto's!

Groetjes,

juf Elke 5 & juf Iris

 

Klas: 

11de keer Ivarem-logo!!!

Op vrijdag 29 mei 2015 ontving onze school voor de 11de keer het compostlogo van Ivarem. Op ons 'rapport' stonden de volgende pluspunten:

-Er zijn 4 compostvaten op school aanwezig die goed in orde zijn.

-De leerlingen verzamelen correct het GFT-afval en beluchten de compostbakken goed.

-Het compost wordt 'geoogst' en gebruikt in de bloembakken op school.

-De kinderen weten goed wat er wel en niet in het compostvat mag.

-De kinderen weten welke diertjes er in die vaten (en bakken) wonen.

-De leerlingen én leerkrachten zijn heel enthousiast over het composteren.

 

Zoals op elk rapport worden er door Ivarem ook 'suggesties' (of werkpuntjes) gegeven... Maar op ons verslag staat er als enige suggestie: DOE ZO VOORT! Smile

Dat waren we sowieso van plan!

 

Het compostlogo van Ivarem werd in ontvangst genomen door juf Sylvie en zal binnenkort weer prijken aan onze schoolgevel...

Als beloning voor onze inzet werd het logo dit jaar uitgereikt door een super-jongleur die een prachtige show gaf met wel 6 ballen én een appel Wink (zie foto's) en met brandende fakkels! Echt spectaculair! We hebben er allemaal erg van genoten...

 

Groene groetjes,

Het Victor Van de Walle - team

 

 

Pagina's