Blog van Juf Ann

plopper de plopper de plop oktober zit er weer op!

-De eerste 2 weken van oktober, op aanvraag van Adam, een kleuter uit de klas, hebben we gewerkt rond "dino's" :  wij hebben er over getekend en geschilderd. Boeken , foto's en video's werden bekeken en besproken. Er werden gipsafdrukken gemaakt en klompen  klei werden  tot dino's omgevormd . De zandtafel werd het werkterrein van de archeologen, die gingen heel voorzichtig te werk. Om de begrippen - vroeger en nu - aan te brengen, had ik foto's gevraagd  aan de kleuters, deze werden chronologisch gerangschikt volgens leeftijd. De foto's van  juf als baby  en die daar op volgden vonden ze best grappig!  Eindelijk was alles klaar en konden we onze klas omtoveren tot een heus museum:  stoelen en banken werden aan de kant geschoven en alles werd mooi uitgestald. Want  de volgende dag was het zover de tentoonstelling "Dino's komen terug tot leven" opende haar deuren voor het grote publiek .De ouders van de Ploppertjes, juf Marleen,  kleuters en enkele lagere klassen werden uitgenodigd om de opening bij te wonen. Gidsen (enkele kleuters uit de klas ) stonden klaar om uitleg te verschaffen . Nogmaals een dikke bravo voor deze kleuters!  Het museumbezoek werd afgesloten met een leuk dinodansje waarop iedereen uitgenodigd werd . ( zie foto's)

- de week daarna maakten we een sprong van groot naar klein - van grote dino's naar kleine kaboutertjes:  die kleine wezentjes spreken ook altijd tot de verbeelding van de kleuters. (foto)

- de laatse week van oktober was griezelig en  spannend. Spoken, spinnen  en heksen zaten overal verstopt in onze klas. Op vrijdag mochten de kleuters en juffen verkleed naar school komen en werd er lekkere pompoensoep klaargemaakt!  ( zie foto's)

groetjes, juf Ann en .............tot volgende maand!

 

 

 

 

Klas: 

plopper de plop, de maand september zit er weer op !

Maandag 3 september, ik zie ze daar nog staan. Mijn nieuwe kleuters, nog een beetje onwennig maar inmiddels zijn we 4 weken verder en zijn ze het al goed gewoon boven in de "Plopklas".

Stilgezeten hebben we zeker niet :

-De eerste week hebben we gewerkt en gespeeld rond "Weer naar school, mijn nieuw klasje": De nieuwe regels en afspraken hebben we samen besproken zodanig dat de kleuters weten wat mag en niet mag in hun nieuwe klas. We hebben ook een mooie plopmuts gemaakt zoals je kunt zien op de foto. (zie foto)

In de zandbak hebben we met allerlei materiaal onze klas nagebouwd. De hoge en de lage kasten werden geteld en nagemaakt met legoblokjes , voor de stoelen hebben we kurken gebruikt enz .....

Het was geen gemakkelijke opdracht maar het resultaat mocht gezien worden!  Nadien mochten de kleuters aan elkaar een  weg beschrijven die ze met een popje mochten afleggen in de zandbak.

- De tweede week stond het thema "Vriendjes" in de kijker.

Hierbij kwam alles in verband met Jip en Janneke, de twee onafscheidelijke vriendjes, goed van pas.

We hebben getekend, gekleurd, er werden verhalen verteld en nog zoveel meer.

- De derde week hebben we "Dit ben ik!" uitvoerig besproken.

Hoe zitten wij in elkaar: we hebben een hoofd, onze armen hangen vast aan onze romp,....

Dat  we onze tong gebruiken om te proeven, hebben de kleuters ondervonden toen ik ze verschillende dingen voorschotelde zoals suiker, citroensap, confituur ......Was wel leuk om hun gezichtjes te zien vermits ze hun ogen moesten sluiten en ze niet konden zien wat ik voor hen in petto had!!!

Dat we onze benen nodig hebben om te fietsen en te stappen, hebben we wel bewezen op de  "Strapdag". ( zie foto)

- De laatste week van september kreeg onze goudvis gezelschap ....er kwamen er twee bij!

Samen hebben we gezocht naar gepaste namen en deze drie zijn uit de bus gekomen: Goudkopje, Grijsje en Streepje!

Ze zwemmen vrolijk rond en de kleuters hebben er veel belanstelling voor  .

(zie foto)

Groetjes, juf Ann en........ tot volgende maand!

 

Klas: