bosklassen dag 2

bosklassen

Liefste mama’s en papa’s,

Na een welverdiende nachtrust werden we vrolijk gewekt door de juffen en meester.

We fristen ons even op en trokken richting ontbijtzaal, daar smulden we van een heerlijk ontbijt met lekker brood, cornflakes en yoghurt.

Nu waren we klaar om er weer stevig tegen aan te gaan! Gisteren waren we al op verkenning geweest in de prachtige bossen om een locatie te zoeken voor onze kampen. En vandaag konden we er dan eindelijk aan beginnen, het resultaat: schitterende kampen gemaakt van takken, bladeren en stenen. (vergeet de foto’s niet te bekijken!)

Nadien waren we blij dat we even konden uitrusten tijdens een flinke lunchmaaltijd en de warme eetzaal was een leuke afwisseling met de frisse bossen van Spa.

In de namiddag was het tijd om de stad Spa te gaan verkennen. Gewapend met twee ipads, trokken we naar de stad. Onze kinderen zochten zelf hoe ze moesten stappen en kregen uitleg van de twee computers. Zo leerden we heel wat bij over de stad en de omgeving, deze informatie zal zeker van pas komen op onze avondquiz morgen!

Nadien stond er weer een prachtige avondmaaltijd op ons te wachten en we sloten de dag af met uitdaging voor de kinderen. We speelden ‘Eén tegen allen’: de juffen en meester daagden de kinderen uit om vijftien opdrachten tot een goed einde te brengen. Zo moesten ze onder andere 15 minuten tegen een vuilbak praten, een levende mummie maken, een emmer water leegdrinken, … Door goed samen te werken en vol te houden slaagden onze kinderen in hun vijftien uitdagingen.

De avond was zeker en vast geslaagd en we waren blij dat we naar bed konden! We kijken alvast uit naar onze avonturentocht van morgen in de Hoge Venen.

Groetjes en tot morgen,

Juf Elke 5, juf Elke 6, juf Brenda & meester Jens

Tags: