Nieuws uit de zonnetjesklas

Dag mama's en papa's,

Het familiefeest met als onderwerp "Kinderrechten" was een groot succes. Alle kleuters hebben hun best gedaan zodat jullie ervan hebben kunnen genieten. Bedankt voor jullie aanwezigheid.

Na het optreden terug onze dagelijkse gewoontes.

Het thema "Goudlokje" was voorbij en het thema "Feesten" kwam aan de beurt.

Maandag stond er een waarneming van Sint en Piet op ons programma. Juf had hiervoor heel wat leuke spulletjes meegebracht : verkleedmateriaal, foto's, prenten, de speelgoedzak, handpoppen, speelgoedfolders ... Al dit materiaal kwam nadien in onze hoekjes in de klas zodat we deze gedurende een hele week verder konden ontdekken.

Aan de knutseltafel hebben we een pietenmuts versierd met stukjes papier. Juf vertelde ook het verhaal "De mijter van de Sint". Een verhaal waar Jules centraal staat.

Samen met de andere kleuters leerden we een lied : "Een dansje voor de Sint". Dit hebben we gezongen toen Sint en zijn Pieten op bezoek waren in onze school.

Tijdens het bezoek had Sint ook Jules terug meegebracht daar deze was gaan helpen bij de Sint daar het paard ziek was geworden. Dit had Sint ons in een brief geschreven.

Het was een gezellige dag. De Sint en Pieten brachten ook dit jaar voor onze peuters een klaskado mee. Dankzij dit nieuwe speelgoed kunnen de peuters nieuwe en fijne momenten beleven.

Dank u, lieve Sint en Pieten ! We gaan hier veel plezier aan beleven.

Na zijn vertrek naar Spanje, had juf een grote doos meegebracht. Wat zou daar inzitten? Iedereen hielp mee en zo ontdekten we een boom : de spar

De volgende dag weer een enorme doos : met slingers, kerstballen, lichtjes, pakjes, en nog veel meer kerstversiering.

Onmiddellijk gingen we aan de slag. Onze spar werd een mooie kerstboom en de klas was mooi versierd.

Gedurende de volgende dagen werkten we rond kerst en nieuwjaar :

- verhaal : "De kerstboom van Jules"

- nieuwjaarsbrief knutselen

- aanleren van nieuwjaarswens (brief)

- spelen in de winkel : kopen van kerstgerief

- ontdekdoos "Kerst"

En dan als afsluiter : "De kerstmarkt"

Iedereen een goed eindejaar gewenst en tot 4 januari 2016

 

juf Eveline

 
 

Bekijk hier de foto's 

Klas: