Beroepen in de zonnetjesklas

 

Hallo beste ouders, 

 

 

 

Tijdens het thema "Beroepen " hebben we de kapper en de bakker besproken. 's Maandags toen we in de klas kwamen had Jules lange haren. Hij moest naar de kapper. Samen een afspraak gemaakt waarbij de dagen van de week terspraken kwamen. Verder hebben wij een kapperszaak opgesteld waar onze peuters zich geamuseerd hebben. 

 

De volgende dagen werkten we rond dit thema. Peuters leerden knippen met een schaar in papier en nadien mochten ze proberen om in wol te knippen. Verhaal,  lied, begrippen  (lang, kort...) kwam allemaal aan bod.

 

 

 

De week nadien praten we over de bakker. 's Maandags hebben we een bezoek gebracht aan de bakker. Daar hebben we gezien hoe de bakker koffiekoeken maakt en hebben voor al onze peuters er mee gekregen. Smullen  maar in ons klasje.

 

Samen hebben we zoutdeeg  gemaakt volgens een stappenplan om daarna mee te spelen in onze bakkerij. Taartjes maken en versieren was ook heel leuk. Met scheerschuim spuiten op een geplastificeerde taart was kei tof. Ook in de bakkerswinkel hebben de peuters zich geamuseerd met het kopen of verkopen van broodjes en taarten. De stagiaire had ook nog een verrassing : we gingen mini croissants maken. Oh zo lekker! 

 

Na de bakker gaan we volgende week vertellen over Pasen en Kip en ei. 

 

Bekijk hier de foto's...

Klas: