Hela hola hola hé, zeeklassen dat is oké! Onze eerste dag

zeeklassen 2016

We keken er al weken naar uit en vandaag was het eindelijk zover: onze zeeklassen!

Na een vlotte busrit, waar we onze zeeklassenroep nog eens konden oefenen, kwamen we aan in Nieuwpoort.

Het prachtige domein van de Floréal wordt onze thuis voor de komende drie dagen. We trokken meteen naar het strand om daar te genieten van onze lekkere boterhammetjes en het duurde niet lang voor we zaten te ravotten op het strand.

Sommige kinderen waren van plan om een deel van het strand mee te nemen in hun schoenen, maar dit vonden de juffen en meesters niet zo’n goed plan.

Onze eerste activiteit werd meteen een groot succes. Onze zeeklassers moesten in groep op zoek gaan naar de juffen en meesters. Zij zaten verstopt in het park naast de havengeul en hadden een reeks opdrachten klaar. Deze werden met succes door onze kinderen afgerond en we hadden maar liefst twee winnaars!

Nadien was het tijd voor de grote zandkastelenwedstrijd. Gewapend met stevige schoppen en creatieve ideeën trokken we naar de vloedlijn. Stuk voor stuk kregen we pareltjes te zien, juf Marijke kwam zelfs helemaal vanuit Mechelen om onze kunstwerken te bewonderen! Geniet maar even mee en klik hier voor de foto’s.

Onze zandhappers waren duidelijk toe aan een douche en het werd dan ook tijd om naar de kamers te trekken. Onze mond viel open toen we deze te zien kregen, wat een prachtige verblijfplaats hebben we toch!

Koffers uitpakken, douchen en op naar het avondmaal. In het restaurant genoten we van een deugddoende warme maaltijd.

Flink aangesterkt konden we aan onze avondactiviteit beginnen: één tegen allen. De juffen en meesters daagden de zeeklassers uit om 19 opdrachten tot een goed eind te brengen. Ze bouwden kaartenhuisjes van 3 verdiepingen, praatten een hele avond tegen een vuilnisbak, pompten 540 keer en nog veel meer. Iedereen werkte erg goed samen, waardoor de leerkrachten zich gewonnen moesten geven. Als tegenprestatie krijgen de kinderen vrijdag een verrassing.

Wat waren we moe zeg! Op naar bed, dromend van de Hoge Blekker die we morgen gaan beklimmen.

 

Zonnige groeten,

Meester Luc, juf Elke, juf Iris, Juf Brenda, meester Jens & 53 enthousiaste zeeklassersCool