Eten wij hier 's morgens verse vis? Ja, omdat dat lekker is! Onze tweede dag

zeeklassen 2016

We lagen ’s ochtends nog lekker te ronken, toen de juffen en meesters ons kwamen wakker zingen. Met een slaapkop trokken we naar het ontbijt om onze maagjes lekker te vullen. Wat waren we verrast toen we daar een heus buffet zagen liggen: lekker krentenbrood, choco, confituur, vers brood en nog veel meer.

Vol goede moed trokken we naar de tramhalte om naar de Hoge Blekker te reizen. De hoogste duin van ons land bleek een heuse uitdaging voor onze zeeklassers. We hielden een loopwedstrijd met de jongens en de meisjes. Na een steile klim kwamen er verrassende winnaars uit de bus. Bij de meisjes was Kaoutar de snelste, gevolgd door Isaiah en Hind. Bij de jongens was Rachid de kampioen, gevolgd door zijn broer Kaafi en Jojo.

Na een flinke wandeling door de Doornpanne genoten we van een welverdiende sandwich. Vol goede moed namen we de tram terug richting Nieuwpoort, om daar het staketsel te gaan verkennen. Juf Elke sprak een paar zeevissers aan en voor we het wisten hadden we paar levende Noordzeevissen vast.

Hierna vertoefden we nog even op het strand om te genieten van ons vieruurtje. Nadien gingen we op zoek naar schelpen, want in mei zetten we onze mama’s in de bloemetjes …

We namen afscheid van het strand en we maakten ons klaar om te gaan zwemmen. Wat een knap zwembad kregen we te zien: een bubbelbad, glijbaan en nog veel meer …

Na het zwemmen hadden we toch wel een knaagje in ons maagje en het avondmaal was dan ook meer dan welkom. We genoten van heerlijke frietjes met mayonaise en als dessert kregen we zelfs een ijsje!

De fuif kwam dichterbij en we hadden nog even tijd nodig om ons haar te stylen. Juf Elke was eindelijk klaar en dus konden we beginnen te shaken! Op de beats van ‘Watch me whip’ en ‘The Hum’ vierden we feest!

Wat hebben we toch een flinke bende bij, de juffen de meesters zijn echt fier op deze zeeklassers!!

Morgenvroeg trekken we naar de vismijn, hopelijk hebben we evenveel geluk met het weer als de voorbije twee dagen …

Benieuwd naar de foto’s van deze heerlijke dag? Klik  dan hier even …

Moe maar voldaan trekken we naar ons bed, tot morgen!

Juf Elke, juf Iris, juf Brenda, meester Luc, meester Jens en 53 flinke zeeklassersInnocent