Zonnetjesklas thema Pasen.

 

Dag mama's en papa's,

 

 

 

Tijdens het thema PASEN zijn we maandag gestart met het boekje " Tik tik, hier ben ik " Een klein kuiken dat op stap gaat en andere dieren tegenkomt. Dit verhaal hebben we nadien uitgebeeld. Voor de crea hebben we geschilderd, gekleurd, papiertjes geplakt. Ons paasmandje hebben we versierd met verf en vork, door strepen te trekken in de verf kregen we het uitzicht van een donzig kuiken, doosje werd vastgemaakt van karton en daar kon de paashaas de eitjes in stoppen.

 

De zandtafel was omgetoverd tot een paasrealitatie waarover de peuters konden vertellen. JULES had ook een verhaal over het zoeken van eitjes in de tuin. Er was ook een doos met ontdekkingsmateriaal over Pasen. Met plasticine werden eieren  (gelamineerd ) versierd. 

 

In de visjesklas was er een kip op  bezoek. Samen zijn we een kijkje gaan nemen. Toen legde de kip één ei.

 

Alle kleuters en peuters hebben ook paasontbijt gehad. Na het kleuren van onze placemat,  kregen we een boterham met roerei. Lekker dat het was! We moesten toen nog maar 1 nachtje slapen en de paashaas kwam misschien onze mandjes vullen. Spannend! !!! 

 

Vrijdagmorgend samen naar ons klasje,  onze mandjes waren nog leeg maar de eitjes waren verstopt in onze klas. Zoeken maar om een zakje mee naar huis te kunnen nemen. Ook de kindjes van de crèche kwamen mee eieren zoeken. Gelukkig had iedereen een zakje met 1 witte en 1 bruin ei zodat we ons mandje konden vullen. Die dag hebben ook enkele juffen toneel gespeeld : "Het allermooiste ei ". Leuk om te zien welke eieren de kippen legden

(verschillende vormen ). Na schooltijd gingen we tevreden naar huis met ons mandje en wensten we iedereen één prettige vakantie toe. 

 

 

Bekijk hier de foto's !!

 

Na de vakantie praten we over de lente en gaan we tuinieren. 

Klas: