Lente bij de zonnetjes

Dag mama's en papa's,

Tijdens het thema "LENTE" werd onze klas opgefleurd door allerlei gekleurde plantjes en bloemen. Samen hebben we bloembollen geplant die JULES heeft meegebracht. We mochten helpen met het planten.

Stappenplan :

- potaarde in bloempot

- kuiltje maken

- bloembol insteken

- kuiltje dicht maken

- water geven met de gieter

In de zandtafel lagen schepjes, lege bloempotjes, zeefjes en bloemen : zodat de kindjes de potjes konden vullen met zand en bloemen. In de andere hoeken speelden we met plasticine en maakten we bloempjes, er waren ook manden met maïs en potjes, bloemen en schepjes. JULES bracht ook zonnebloemen mee en de juf vertelde het verhaal : "De bloemen van JULES". Nadien hebben we ook zonnebloemen geschilderd. In de winkel werden plantjes en bloemen gezet, zodat we een bloemenwinkel in de klas hadden waar er bloemen werden gekocht of verkocht. Er was ook een waarneming over tuingerief : schep (spade), rijf, emmer, gieter en kruiwagen. Juf Eveline bracht ook zaadjes van tuinkers mee. Iedereen mocht een potje vullen met potaarde, zaadjes zaaien en water geven met gietertje.

Na enkele dagen zagen we groene kleine plantjes uitkomen en hebben we ons potje mee naar huis mogen nemen. Tijdens het thema "Lente" hebben we ook een kadootje voor mama gemaakt maar daar vertellen we niets over; Kadootje volgt !!!!!

Bekijk hier de foto's

Volgend thema : "FAMILIE en MOEDERDAG"

Klas: