plopper de plopper de plop oktober zit er weer op!

-De eerste 2 weken van oktober, op aanvraag van Adam, een kleuter uit de klas, hebben we gewerkt rond "dino's" :  wij hebben er over getekend en geschilderd. Boeken , foto's en video's werden bekeken en besproken. Er werden gipsafdrukken gemaakt en klompen  klei werden  tot dino's omgevormd . De zandtafel werd het werkterrein van de archeologen, die gingen heel voorzichtig te werk. Om de begrippen - vroeger en nu - aan te brengen, had ik foto's gevraagd  aan de kleuters, deze werden chronologisch gerangschikt volgens leeftijd. De foto's van  juf als baby  en die daar op volgden vonden ze best grappig!  Eindelijk was alles klaar en konden we onze klas omtoveren tot een heus museum:  stoelen en banken werden aan de kant geschoven en alles werd mooi uitgestald. Want  de volgende dag was het zover de tentoonstelling "Dino's komen terug tot leven" opende haar deuren voor het grote publiek .De ouders van de Ploppertjes, juf Marleen,  kleuters en enkele lagere klassen werden uitgenodigd om de opening bij te wonen. Gidsen (enkele kleuters uit de klas ) stonden klaar om uitleg te verschaffen . Nogmaals een dikke bravo voor deze kleuters!  Het museumbezoek werd afgesloten met een leuk dinodansje waarop iedereen uitgenodigd werd . ( zie foto's)

- de week daarna maakten we een sprong van groot naar klein - van grote dino's naar kleine kaboutertjes:  die kleine wezentjes spreken ook altijd tot de verbeelding van de kleuters. (foto)

- de laatse week van oktober was griezelig en  spannend. Spoken, spinnen  en heksen zaten overal verstopt in onze klas. Op vrijdag mochten de kleuters en juffen verkleed naar school komen en werd er lekkere pompoensoep klaargemaakt!  ( zie foto's)

groetjes, juf Ann en .............tot volgende maand!

 

 

 

 

Klas: