Nieuws van de Zonnetjes

Na het thema "KLEUREN" hebben  de peuters kennis gemaakt met het thema "SPEELGOED en SINTERKLAAS".

Tijdens de activiteiten konden de peuters zelf kiezen wat ze gingen doen en waarmee ze zich gingen amuseren. De poppenhoek was zeer aantrekkelijk want daar konden ze zelf Sint en Piet spelen door zich te verkleden. We hebben ook geplakt, met plasticine geboetseerd, getekend en een mijter gestempeld die we dan hebben opgezet toen Sint en de Pieten op bezoek kwamen in onze school. Zelfs zijn ze in onze klas komen kijken en hebben speelgoed en snoepgoed meegebracht. De hele dag hebben we dan mogen spelen met het nieuw gekregen speelgoed.

Nu is het thema "FEESTEN".

We vertellen over kerstmis, zetten een kerstboom die onze peuters mooi hebben versierd. Nadien hebben we de boom gestempeld met verf en er eentje versierd met allerlei stukjes papier. Ook hebben we een nieuwjaarsbrief gemaakt met daarin onze wensen. Deze zijn we nog goed aan het oefenen zodat we hem kunnen opzeggen aan onze mama en papa.

Op maandag, 17 december hebben we een bezoek gemaakt aan de bioscoop. Samen met de andere kleuters van de Kikkerklas, de Nijntjesklas, de Vlinderklas en de Visjesklas zijn we gaan kijken naar de film NICO 2.  Het was een hele leuke, mooie film over een rendiertje. De kindjes hebben er van genoten.

Op vrijdag, 21 december is er ook nog feest. Dan gaan al onze kleuters samen frietjes eten, die de juffen zullen klaarmaken. Nadien is er ook nog zang en dans. Dit alles om het jaar af te sluiten.

Op maandag, 7 januari 2013 komen er 8 nieuwe kindjes bij. Dan telt ons klasje al 21 peuters.

PRETTIG EINDEJAAR Wink

Klas: