4B

Snoezelen!

Dag allemaal,

 

De week voor de kerstvakantie waren we in ons vierde leerjaar helemaal in de ban van snoezelen. We begonnen de week met een yogales en kwamen helemaal tot rust.

We brainstormden in groepjes wat snoezelen nu eigenlijk betekende voor iedereen. We kwamen tot leuke ideeën om  heuse snoezelhoeken te maken in de klas.

We ontwierpen plattegronden, brachten heel veel spullen mee van thuis en bedachten een leuke naam voor elk hoekje.

Vrijdag maakte dan elk groepje een snoezelhoek. wat was het leuk om te zien hoe verschillend ze werden uitgevoerd, maar het resultaat mocht er zeker zijn. En dan snoezelen maar!

 

 

Het werd een topnamiddag!

Klas: 

Heks Sybille

 

O jee, 

Vorige week zakte de heks Sybille tijdens de heksen-Halloweenparty door haar stoel! Alle heksen vonden dat hilarisch! Maar nu heeft Sybille wel geen stoel meer. Dus vroeg ze aan onze kids of ze voor haar geen nieuwe stoel konden maken. Deze stoel moest wel 50 cm hoog zijn en een zitvlak hebben van 30 cm bij 30 cm.

Onze kids namen de uitdaging aan. Ze gingen onmiddellijk brainstormen, ontwerpen, plannen tekenen en probeerden met drie verschillende materialen tot een stoel te komen.

Benieuwd of het gelukt is? Kijk hier:

https://www.flickr.com/photos/victorvdw/albums/72157676256131136

Klas: 

Herfst/afval

Dag iedereen,

 

We hebben al heel wat gedaan in ons vierde leerjaar. Zo leerden we tijdens onze herfstwandeling alles over de vleermuis en speelden we leuke spelletjes in het park.

In de klas maakten we kennis met elkaars talenten en kwamen we te weten dat er heuse kunstenaars, echte chef-koks, supersporters (voetballers, kickboksers en lopers, rolschaatsers, ...), toekomstige kleermakers, enz. ... aanwezig zijn in de klas. Dat allemaal via een tentoonstelling in de klas en een klasspel met doorschuifsysteem.

Verder poetsten we onze kennis weer even op over afval: leerden we sorteren op de speelplaats en maakten we kennis met het compostvat van onze school. We oefenden alles nog extra in d.m.v. een afvalmemoryspel. En tenslotte hadden we in onze klas de winnares van de tekenwedstrijd. Rania maakte dan ook een prachtige tekening over PMD.

 

Wil jullie hierbij de foto's bekijken? Volg dan deze link: https://www.flickr.com/photos/victorvdw/albums/72157675104045690

Klas: 

Eerste vergadering kinderraad

We verwachten de kinderraadsleden in het lokaal van juf Elke 5 om 12:30. De vergadering duurt tot 13:00. Kinderen die normaal thuis eten, mogen die dag gratis op school blijven eten. Graag tot dan, meester Jens en juf Elke

Datum: 
dinsdag, oktober 25, 2016 - 12:30 to 13:00

Allerlei leuks uit het 4de!

Dag allemaal,

 

Hier wat nieuws uit onze klassen. We hebben een drukke periode achter de rug waarin we hard hebben gewerkt, maar toch ook wel heel wat plezier hebben beleefd! En dan denk ik aan de pyjamadag, ons bezoek aan Technopolis en onze goede, geweldige, fantastische dierenspreekbeurten. Als jullie graag nog eens terugblikken, open dan deze link: https://www.flickr.com/photos/victorvdw/albums

en geniet even mee!

Groetjes,

de juffen

Klas: 

Kerst in de klas

 

Dag allemaal,

 

Op vrijdag 18 december was het een drukke dag in Victor Van de Walle. We vierden een heus kerstfeest in de klas met zelfgemaakte lekkernijen meegebracht door onze kinderen. Ook leuke kerstspelletjes en cadeautjes konden niet ontbreken.

In de namiddag hielden met onze hele school een kerstmarkt vol met toffe kraampjes en gedans en gezang. Het derde en vierde leerjaar had hiervoor kerststukjes geknutseld en pimpte de leuke kerstspelletjes.

Voor een glimp achter de schermen: zie foto's  https://www.flickr.com/photos/victorvdw/

 

Groetjes,

 

Juf Kim en juf Elke

Klas: 

Een stoel voor heks Sybille met de dikke billen

Dag allemaal,

Hier zijn we met meer nieuws uit het vierde leerjaar! Op vrijdag 30 oktober kwam heksje Sybille op bezoek in onze klas. Maar toen gebeurde er iets erg. Heksje Sybille zakte door haar stoel. Nu stonden we voor een moeilijke opdracht. Een stoel ontwerpen en maken voor onze bezoekster. Deze stoel moest wel voldoen aan een hoogt van 50 cm en een breedte van 30cm.

Vol enthousiasme namen onze kids de uitdaging aan. Ze begonnen in groep naar hartelust te ontwerpen en te bouwen met verschillende materialen nl. papier en karton, knex en blokken.

Ze voerden een test uit en maakten verbeteringen aan hun stoel. En zoals jullie op de foto's kunnen zien, slaagden ze er wel in!

Zijn jullie benieuwd naar de foto's? Klik hier. https://www.flickr.com/photos/victorvdw/albums

Klas: 

Herfstwandeling 23 oktober

Dag allemaal,

Op vrijdag 23 oktober maakten we met onze vierdeklassers een mooie herfstwandeling in het Vrijbroekpark.

Samen met onze gids gingen we sporen van dieren (onder)zoeken. Gewapend met dierenkaarten, insectendoosjes, spiegeltjes, opzoekgidsen trokken we er heel de voormiddag op uit. Tijdens onze speurtocht, friste onze gids nog eens onze kennis op over de bomen en hun vruchten en de paddenstoelen. Maar we leerden niet alleen maar bij; we deden ook hele leuke groepsspelletjes.

Ben je ook benieuwd naar onze foto's? Ga dan naar deze link:

 

Klas: 

Kinderraad 2015-2016

Op dinsdag 13 oktober was het weer zo ver: de verkiezingen van Victors Kinderraad! In elke klas stelden kinderen zich kandidaat om in de Kinderraad te zetelen. Na een democratische stemming werden deze kinderen verkozen:

3A:    Farah El Nassire           en                         Francesco Zimmermann

(Miena Vandenberghen)

3B:    Yasmina Hmiddouche      en                         Ayoub Isarti       

(Gagik Bojikyan)

4A:    Dikra El Nassire           en                         Selasi Aquetteh

(Romaissa Zouggaghi)

4B:    Gitte Bastiaens              en               Ramy Di Giovanni

(Omema Ather)

 

5A:    Ayoub Abarkan               en                         Soufiane Berrag

 

5B:    Anissa Nassiri            en    Talha Mallik Muhammad         

(Ayoub Akoudad)

6de:    Zakeel Khan                    en                         Lina Bardai

 

De zesdeklassers voerden ook campagne om burgemeester te worden (zie foto's).

Ze deden het allemaal erg goed! Na een spannende telling werd Zainab Moustaine verkozen tot nieuwe Kinderraad-burgemeester! Proficiat!

 

Op donderdag 15 oktober vond de eerste Kinderraadvergadering plaats en werd er geklonken op een goede samenwerking (zie foto's).

 

Groetjes!

 

11de keer Ivarem-logo!!!

Op vrijdag 29 mei 2015 ontving onze school voor de 11de keer het compostlogo van Ivarem. Op ons 'rapport' stonden de volgende pluspunten:

-Er zijn 4 compostvaten op school aanwezig die goed in orde zijn.

-De leerlingen verzamelen correct het GFT-afval en beluchten de compostbakken goed.

-Het compost wordt 'geoogst' en gebruikt in de bloembakken op school.

-De kinderen weten goed wat er wel en niet in het compostvat mag.

-De kinderen weten welke diertjes er in die vaten (en bakken) wonen.

-De leerlingen én leerkrachten zijn heel enthousiast over het composteren.

 

Zoals op elk rapport worden er door Ivarem ook 'suggesties' (of werkpuntjes) gegeven... Maar op ons verslag staat er als enige suggestie: DOE ZO VOORT! Smile

Dat waren we sowieso van plan!

 

Het compostlogo van Ivarem werd in ontvangst genomen door juf Sylvie en zal binnenkort weer prijken aan onze schoolgevel...

Als beloning voor onze inzet werd het logo dit jaar uitgereikt door een super-jongleur die een prachtige show gaf met wel 6 ballen én een appel Wink (zie foto's) en met brandende fakkels! Echt spectaculair! We hebben er allemaal erg van genoten...

 

Groene groetjes,

Het Victor Van de Walle - team

 

 

Technopolis

Hallo allemaal,

 

De maand april was een drukke maand bij ons in het vierde leerjaar. We gingen met onze klassen naar Technopolis en mochten daar kennismaken met allerlei leuke proefjes, kregen een heuse les met wetenschappelijke proefjes en we deden er mee met een echte kwis. Kortom een reuzefijne, leerrijke dag. Na de vakantie vonden we dat we zelf toch ook wel een beetje een wetenschapper konden zijn en ontwikkelden we al doende het beste zeepsop en de beste bellerblazer ter wereld! We hielden er wel wat natte kleren aan over, maar dat kon geen kwaad. En tenslotte waanden we ons heuse kunstenaars en schilderden we op doek!

Kortom een fijne maand!

Benieuwd naar de foto's? klik hier

Klas: 

Feest in de klas!

Dag allemaal,

 

Onze allerbeste wensen voor 2015! Net voor de vakantie hielden we in onze klas een kerstfeestje naar aanleiding van het thema "Feesten" in onze taalboek. Door opdrachten uit te voeren konden we sterren verdienen. De uitdaging was om 5 sterren te behalen. Dit kon door de volgende opdrachten bereikt worden:

* een telefoongesprek voeren met een volwassenen (onze directeur) en vragen of we toestemming kregen om een kerstfeest te houden.

* uitnodigingen schrijven en ontwerpen voor het feest

* onze directeur persoonlijk uitnodigen voor het feest

* zelf een menu samenstellen

* deze menu uitvoeren en klaargemaakt meebrengen voor het feest

Het feestje overtrof alle verwachtingen van juf Kim en mij. Wat een feestbuffet  kregen we bijeen! Het werd dan ook een heel geslaagd feestje waarop veel plezier werd gemaakt en heerlijk werd gesmuld!

Hierbij wil ik dan ook alle ouders en natuurlijk ook onze kids bedanken voor al dat lekkers! Kijk alvast naar onze foto's!

Klas: 

Herfstwandeling

 

 

Hallo allemaal,

 

Wat een fijne dag vandaag! We gingen met onze vierdeklassers naar het Vrijbroekpark en maakten er een heerlijke herfstwandeling. Onze gids Kim leerde ons heel wat bij over zwammen. Na vandaag zijn we "echte kenners (of toch bijna Laughing). Woorden als: zwammen, zwamdraden, sporen, plaatjes, buisjes, steel, beurs, ring, hoed, ... klinken ons niet langer vreemd in de ogen.

Ook herkenden we er na een tijdje al best veel.

En dachten jullie dat al dat wandelen maar saai was? Nee hoor, want we deden ook hele leuke spelletjes die onze teamspirit alleen maar versterkte!

Willen jullie graag meegenieten? Volg deze link:

https://www.flickr.com/photos/victorvdw/sets

Groetjes,

Juf Elke

Klas: 

Pagina's